TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerRejseforsikring til Afrika

Rejseforsikring til Afrika

30.06.2024
Vis alle indlæg

TourCompass-jeep i Ngorongoro-krateret i Tanzania

En rejse til Afrika er en oplevelse som ingen andre!

De mange fantastiske lande byder på rig kultur, fantastiske landskaber og unikt dyreliv.

Men når du tager ud i verden, er det altid en god idé at være forberedt på de uforudsigeligheder, det også indebærer at tage på eventyr.

Derfor anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring, inden du skal afsted – også selvom det kan være fristende at spare de penge.

Hvad dækker en rejseforsikring?

Det er vigtigt at have en rejseforsikring, fordi de dækker udgifter for omstændigheder, du ikke selv er herre over ifm., at du skal ud og rejse. Det kunne eksempelvis være at betale for et hotelværelse, når dit fly er forsinket o.lign.

Det varierer, hvad en rejseforsikring konkret dækker. Derfor anbefaler vi, at du undersøger, hvilke områder lige netop din rejseforsikring dækker. Her kan du læse 5 ting, en rejseforsikring typisk dækker.

1) Aflysninger og forsinkelser

Der er ingen, der helt kan styre flytrafikken, og forsinkelser, aflysninger og uforudsete ændringer i din rejseplan kan hurtigt slå en lille flig af rejseglæden.

Med en rejseforsikring får du dækning af og kompensation for de ekstraudgifter, der kan være i forbindelse med ændringer i din rejseplan. Det kan f.eks. være, du får brug for en overnatning, hvis dit fly er forsinket.

Hvis du mangler eller mister din bagage, vil en rejseforsikring også kunne dække udgifter til nødvendigheder som tøj, medicin, personlig pleje eller lignende, som du mangler fra din kuffert.

2) Beskyttelse af dine ejendele

Måske medbringer du værdifulde genstande som kameraer, telefoner og pengepunge på din rejse?

Uanset hvor du befinder dig i verden, kan du risikere at få stjålet dine ejendele. Derhjemme har du måske tegnet en tyveri- eller indboforsikring, så når du er ude at rejse, kan en rejseforsikring være vigtig at have, for at dine ejendele også er forsikret uden for hjemmet.

3) Uforudsete medicinske udgifter

Langt de fleste vil have en problemfri rejse til Afrika.

Dog er sygdom en uforudsigelig faktor på din rejse. Det skyldes blandt andet, at de bakterier, du bliver udsat for, kan være meget anderledes end i Danmark.

Du vil typisk have fået de nødvendige vaccinationer til Afrika mod de mest problematiske virusser og infektioner, men du kan alligevel være uheldig at blive ramt af allergiske reaktioner, brække en arm eller få en infektion, der kræver lægehjælp eller indlæggelse.

En rejseforsikring vil typisk dække disse omkostninger, så du hurtigt kan blive rask igen og forsætte eventyret. Nogle rejseforsikringer vil desuden dække din flytransport hjem, hvis uheldet er ude, og du ikke kan fortsætte din rejse på grund af mere alvorlig sygdom.

4) Mulighed for akut hjælp og vejledning

Hvis du har brug for akut hjælp på din rejse, såsom lægehjælp, medicin eller uforudsete overnatninger, vil din rejseforsikring typisk være til at kontakte.

Mange forsikringsselskaber har en akut-telefon, som du kan ringe til, hvis du står i en situation, hvor du har brug for hjælp nu og her.

Hvis ikke din situation er akut, kan du stadig komme i kontakt med forsikringsselskabet, så du kan få hjælp og vejledning.

5) Erstatning

Uheld kan ske. Og det er ikke altid din skyld.

Men hvis uheldet er ude, og du kommer til at forårsage skade på andre personer eller deres ejendom, vil nogle rejseforsikringer også dække disse udgifter. Det kunne f.eks. være situationer, hvor beskadigede ejendele eller ulykker på personer kræver erstatningssummer.

I erstatningssager kan du også få brug for juridisk støtte og vejledning. Nogle rejseforsikringer vil også hjælpe dig med at skaffe juridisk hjælp og dække omkostningerne hertil.

Vær særligt opmærksom på…

Kvinde oå Kilimanjaro

Tillægsforsikringer

Nogle typer af rejser kan kræve ekstra forsikring. Det gælder særligt sportsrejser, skiferier eller andre rejser, hvor du er aktiv. Hvis du skal bestige Kilimanjaro, er det derfor vigtigt, at du sætter dig ind i, om din rejseforsikring dækker tilstrækkeligt. Når du bestiger Kilimanjaro, skal din rejseforsikring dække dig i op til 6.000 meters højde.

Det kan også være vigtigt at undersøge, hvordan din rejseforsikring dækker gravide rejsende, for her kan der også være forskel på forskellige rejseforsikringer.

Forhåndsgodkendelser

Derudover kan nogle personer blive krævet særlige forhåndsgodkendelser af et forsikringsselskab, før de er dækket. Det gælder f.eks. alvorligt og kronisk syge. Nogle forsikringsselskaber kræver også godkendelse af personer over 65 år.

Vær derfor altid særligt opmærksom på at læse forsikringsselskabets betingelser grundigt i gennem. Er du i tvivl, kan det være en fordel at ringe dem op til en uforpligtende samtale.

Afbestillingsforsikring

Vi anbefaler, at du også tegner en afbestillingsforsikring, når du skal på en af vores rejser.

En afbestillingsforsikring kan sikre dig, så du kan få dine penge tilbage for rejsen, i tilfælde af at du er nødt til at aflyse din rejse. En afbestillingsforsikring skal købes samme dag, som rejsen bestilles eller senest ved indbetaling af depositum.

Hvilken rejseforsikring skal jeg vælge?

Der findes et væld af forskellige rejseforsikringer, som kan dække dig, når du er i Afrika.

De vil typisk dække forskelligt, afhængigt af hvilken du vælger. Derfor anbefaler vi, at du undersøger dine muligheder grundigt inden afrejse, så du får den rejseforsikring, der dækker netop dine behov bedst muligt.

Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, som er specialiserede i rejseforsikringer. De tilbyder blandt andet en 24-timers dansktalende alarmcentral og lægevagt, behandling ved sygdom, hjemtransport m.m.

Er du klar til at udforske Afrika?

Med en rejseforsikring kan du trygt og forberedt begive dig på eventyr på det fantastiske kontinent Afrika og skabe minder for livet.

Drømmer du om at komme på safari i Afrika eller at bestige Kilimanjaro?

Vi er med dig hele vejen, når du skal opfylde dine rejsedrømme.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende