TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE

Øer i Thailand

25.08.2024
Vis alle indlæg

Oversigtsbillede fra Phuket i Thailand

Thailand er hjemsted for nogle af verdens smukkeste øer, der har hver deres unikke charme.

Men hvilke øer rummer lige netop det, du ønsker at opleve på en rejse til Thailand?

Thailand har mere end 1.400 forskellige øer, så det kan være lidt en jungle at finde rundt i dem. De byder på hver især på en bred vifte af oplevelser, uanset om du søger eventyr, afslapning eller vil kombinere dit strandeventyr med kulturelle oplevelser.

Se vores guide til 10 thailandske øer herunder.

Phuket – Thailands største ø

Big Buddha, der kigger udover Phuket

Phuket, i det sydvestlige Thailand, er Thailands største ø og kendt for sine hvide sandstrande og krystalklare vand.

Du kan f.eks. slænge dig i det hvide sand på Phukets mest kendte strand, Kata Beach, eller nyde roen på den mere stille strand, Kamala Beach, på Phukets vestkyst.

Foruden nogle af Thailands bedste strande byder øen på en bred vifte af aktiviteter fra snorkling og dykning til kulturelle oplevelser, f.eks. besøg i templer og den charmerende hovedby Phuket Old Town.

Glæd dig også til at udforske kulturelle skatte som Wat Chalong-templet og den imponerende Big Buddha-statue, som begge giver et indblik i øens spirituelle arv.

Øen er for dig, der:

  • Vil udforske en bred vifte af strande.
  • Er interesseret i badning og vandaktiviteter.
  • Nyder kulturelle udflugter.

Koh Samui

Mae Nam-stranden på Koh Samui

Koh Samui er den næststørste ø i Thailand, beliggende i det sydøstlige Thailand. Øen er kendt for sine palmefyldte strande og regnskovsbeklædte bjerge.

En rejse til Koh Samui er ikke fuldendt uden at opleve Koh Samuis smukke strande, f.eks. Chaweng Beach, der er den mest populære strand på øen, og de mere rolige paradisstrande som Bo Phut og Mae Nam Beach.

Koh Samui rummer også nogle kendte vartegn, der er værd at udforske. Oplev f.eks. Big Buddha-templet, Wat Kunaram-templet og Namuang-vandfaldet.

Uanset om du søger ro, kultur eller spænding, har Koh Samui noget at byde på.

Øen er for dig, der:

  • Ønsker en blanding af luksus og afslapning ved stranden.
  • Vil opleve smuk natur.
  • Har lyst til at udforske spændende templer.

Koh Phangan

Thong Nai Pan-stranden på Koh Phangan

Koh Phangan er kendt for sine smukke bugter og strande, frodige jungler og charmerende fiskerlandsbyer. Øen ligger i den sydlige del at Thailandbugten i Surat Thani-provinsen i det sydøstlige Thailand.

Øen har en masse små bugter, du kan sejle til og opleve de smukkeste sandstrande omgivet af palmetræer og klipper, f.eks. de fredelige oaser Thong Nai Pan Beach eller Mae Haad Beach, som begge er perfekte til dig, som søger en rolig strandoplevelse.

Øen har også en smuk jungle, der byder på mange naturoplevelser. Her kan du eksempelvis vandre op til Phaeng Waterfall, et stort vandfald midt i junglen, hvor du har mulighed for at tage en dukkert i det friske, brusende vand.

Koh Phangan er desuden også hjemsted for de populære Full Moon Parties, hvor der festes i måneskæret. Vær dog opmærksom på, at dette foregår på den sydligste del af øen, langt fra der, hvor du bor, når du rejser med os.

Øen er for dig, der:

  • Ønsker at udforske skjulte strande i de mange små bugter.
  • Søger spændende naturoplevelser.
  • Nyder at udforske vilde strande og vandrestier.

Koh Ngai

Smuk strand og klart vejr på Koh Ngai

Koh Ngai, også kendt som Koh Hai, er en mindre kendt perle beliggende i Trang-provinsen i den sydvestlige del af Thailand.

Koh Ngai har ingen faste beboere. Foruden et par resorts, nogle restauranter og lounge-barer, så består øen primært af jungle og klipper. Derfor byder øen også på en rolig oplevelse, hvor afslapning og naturoplevelser er i hovedsædet

Denne lille ø tilbyder uberørte strande og et fredfyldt miljø, hvilket gør den ideel for dig, der søger ro og fordybelse. Koh Ngai er desuden perfekt til snorkling med sit klare vand og rige marineliv.

Øen er for dig, der:

  • Ønsker en rolig oplevelse væk fra de mere populære øer.
  • Vil snorkle og udforske havet under overfladen.
  • Sætter pris på smuk natur.

Koh Mook

Smaragdgrotten på Koh Mook

Koh Mook, også kendt som Pearl Island, er en skjult skat beliggende i den sydlige Trang-provins i det sydvestlige Thailand.

På Koh Mook finder du stranden Pearl Beach. Stranden er kendt for sit hvide sand og krystalklare vand, der glitrer som perler, når solen bliver reflekteret i det. Øen er dog nok mest berømt for Smaragdgrotten. Smaragdgrotten er en hemmelig lagune, der kun kan nås via en 80 meter lang tunnel fra vandet.

Koh mook tilbyder en traditionel, lokal oplevelse med en afslappet atmosfære, som du ikke får på de MEST populære øer.

Øen er for dig, der:

  • Ønsker at opleve enestående naturoplevelser som Smaragdgrotten.
  • Drømmer om at opleve lokal og traditionel ø-stemning.
  • Nyder snorkling og smukke klipper langs vandet.

Koh Lanta Yai

Lokale bønder på Koh Yao Yai

Koh Lanta Yai er kendt for sine lange strande, lokale restauranter og afslappende atmosfære. Øen ligger i Krabi-provinsen i den sydvestlige del af Thailand.

Særligt Relax Beach er en af de strande, du bør besøge, når du er på Koh Lanta Yai. Stranden lever op til sit navn, og den er oplagt for dig, der gerne vil slappe af i smukke omgivelser.

Øen tiltrækker blandt andet familier pga. sit rolige, lave vand og er kendt for sin smukke natur både over og under vandet.

På øen kan du blandt andet opleve Lanta Old Town, en fiskerlandsby på østkysten, hvor du kan komme helt tæt på lokalbefolkningen.

Øen er for dig, der:

  • Leder efter en familievenlig destination.
  • Vil komme tæt på lokalbefolkningen.
  • Søger en afbalanceret blanding af afslapning og let tilgængelige aktiviteter.

Koh Yao Yai

Børn leger på stranden på Koh Yao Yai

Koh Yao Yai ligger i Phang Nga-bugten mellem Phuket og Krabi i det sydvestlige Thailand.

Øen er kendt for sin afslappede stemning, traditionelle levevis og smukke landskaber.

Den er ideel til dig, der søger en mere autentisk thailandsk oplevelse, da du her virkelig har muligheden for at komme tæt på de lokale. Øen er nemlig ikke så besøgt som mange andre øer i Thailand.

Øen er for dig, der:

  • Ønsker at dykke ned i det lokale liv og kultur.
  • Foretrækker rolige omgivelser.
  • Elsker at udforske billedskønne landskaber på cykel eller til fods.

Koh Kood

Mennesker ligger og slapper af i vandet på stranden på Koh Kood

Koh Kood, også kendt under navnet Ko Kut, er en ø i det østlige Thailand, der er kendt for sine stille strande og uberørte regnskove.

På Koh Kood kan du blandt andet opleve smukke vandfald som Klong Chao og Ao Salad, hvor du kan svømme og nyde naturen.

Modsat andre thailandske øer på samme størrelse, har Koh Kood ikke så mange hoteller og byer. Det vil sige, at den naturlige og mere rolige oplevelse er i hovedsædet, da øen har større naturområder end andre lignende øer.

Øen er for dig, der:

  • Ønsker at opleve uberørt natur.
  • Foretrækker at besøge en mindre beboet ø.
  • Nyder at ro i kajak, snorkle og udforske vandfald.

Koh Chang

Solnedgang og regnskov på Koh Chang

Koh Chang, der ligger tæt på Cambodias grænse i det østlige Thailand, er den tredjestørste ø i landet og kendt for sin vilde, uberørte natur.

Øen byder på regnskove, vandfald og en bred vifte af dyreliv. Strandene varierer fra travle til afsidesliggende, hvilket giver noget for enhver smag.

Koh Chang er også hjemsted for smukke vandfald som f.eks. Klong Plu og Than Mayom, hvor besøgende kan svømme og nyde naturens skønhed. Mange af naturoplevelserne kan kombineres med trekking og vandreture, hvis du ønsker at komme helt tæt på den thailandske natur.

Øen er for dig, der:

  • Er naturelsker, der nyder at opleve landskaberne på vandreture.
  • Søger en varieret oplevelse med alt fra afslappede strande til adventure-oplevelser.
  • Foretrækker en mere jordnær ø-destination.

Koh Samet

Par holder i hånden på strand på Koh Samet

Koh Samet ligger i Rayong-provinsen i det østlige Thailand. Øen ligger ca. fire timer fra Bangkok, hvilket gør den til en populær weekenddestination eller getaway fra Bangkok.

Koh Samet er en ø uden vilde aktiviteter, men hvis du ønsker et par rolige dage i smukke omgivelser, så er øen lige noget for dig!

Øen byder nemlig på smukke strande, krystalklart vand og en afslappet stemning. En af de fineste strande på øen er Ao Prao Beach. Her vil du blive mødt af en strand med lavt, varmt vand og mange fisk, hvilket gør den helt ideel, hvis du vil snorkle ved stranden og gå på opdagelse i livet under vandet.

Øen er for dig, der:

  • Søger en getaway fra storbyen Bangkok.
  • Vil nyde fine sandstrande.
  • Foretrækker et udvalg af både stille og livlige strandområder.

Vil du udforske Thailands øer?

Uanset hvilken type ø-eventyr, du drømmer om, så har Thailand helt sikkert en ø eller to, du vil elske.

Det kan måske endda være svært at vælge mellem de mange fantastiske paradisøer.

Med et ø-hop i Thailand kan du heldigvis kombinere flere af Thailands enestående øer på én og samme rejse og opleve alt lige fra lokal kultur til tropisk natur.

Se vores rejser til de thailandske øer herunder:

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende