TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerHvor skal man rejse hen i februar 2025?

Hvor skal man rejse hen i februar 2025?

26.05.2024
Vis alle indlæg

Drømmer du om at udforske verden i februar 2025?

Februar er en fantastisk rejsemåned på mange af vores destinationer.

Vi har samlet 12 rejsemål, der er fremragende i februar. Hvilken vælger du?

Verden er værd at udforske året rundt. Se også vores bud på rejsemål til januar og marts.

Costa Rica – I et med naturen

Pige går gennem Monteverde Cloud Forest i Costa Rica

Costa Rica er et sandt paradis for naturelskere med sine frodige regnskove, spektakulære vulkaner og smukke strande. Februar ligger midt i tørsæsonen i Costa Rica, og det solrige, relativt tørre vejr gør det til en populær måned at rejse i.

Udforsk Costa Ricas imponerende dyreliv i nogle af landets smukke nationalparker som Tortuguero, Corcovado eller Rincón de la Vieja.

Oplev den fantastiske natur med en gåtur blandt trætoppene i Monteverdes Tågeregnskov eller til Arenal-vulkanen.

3 grunde til at besøge Costa Rica i februar:

  • Midt i tørsæsonen
  • Det kan være nemmere at spotte dyrene, der samler sig omkring færre fyldte vanddepoter
  • Udflugter som vandreture bliver nemmere i tørvejr

Se vores rejser til Costa Rica herunder:

Sri Lanka – templer, teplantager og tropiske strande

Far og søn sidder på toppen af Little Adam's Peak i Sr Lanka

Sri Lanka har noget for en hver smag året rundt.

I februar er der overvejende mildt klima i hele Sri Lanka. På grund af landets geografiske placering tæt på ækvator, vil der dog hele året være risiko for regnskyl.

Februar er en oplagt måned at bestige bjerget Little Adams Peak eller løveklippen Sigiriya, da der er mindre sandsynlighed for mudrede, glatte stier og regnfulde udsigter.

Er du vild med dyr, er februar også en fremragende måned til at tage på safari i Sri Lanka, da du her kan spotte leoparder (hvis du er heldig), elefanter, bjørne, m.m. Hvis du skal til Mirissa, er der også mulighed for at tage på hvalsafari – februar er nemlig lige midt i hvalsæsonen på Sri Lankas sydkyst, hvor du eksempelvis kan være heldig at opleve delfiner og blåhvaler.

Sri Lankas nationaldag falder d. 4. februar og fejres over hele landet med ceremonier, parader og andre festligheder, der markerer Sri Lankas uafhængighed fra den britiske kolonimagt i 1948.

3 grunde til at besøge Sri Lanka i februar:

  • Varme temperaturer, der giver dig en god pause fra vinterkulden
  • Hvalsæson på sydkysten, hvor du kan være heldig at opleve blåhvaler
  • Gode vejrforhold til udendørsoplevelser

Se vores rejser til Sri Lanka herunder:

Uganda – Landet med de betagende bjerggorillaer

Hun-gorilla kigger på kameraet i Bwindi i Uganda

Uganda, også kaldet Afrikas Perle, byder på nogle af Afrikas smukkeste landskaber, og her er mulighed for nogle enestående natur- og dyreoplevelser.

Februar er midt i den ene af Ugandas tørsæsoner, hvor du kan forvente blå himmel, solskin, samt frodig og grøn vegetation.

Landet byder på safari i Queen Elizabeth Nationalpark, hvor du kan være heldig at spotte leoparder, hyæner, løver, elefanter og antiloper. Februar er i slutningen af tørsæsonen, hvilket betyder, at måneder uden regn får dyrene til at samle sig omkring de vandhuller, der er.

I Uganda har du desuden en unik mulighed for at opleve bjerggorillaer i Bwindi Impenetrable Nationalpark, hvor næsten halvdelen af verdens fritlevende bestand lever. Gorilla-tracking med erfarne rangers er et absolut højdepunkt i Uganda. Februar er en af de bedste måneder at tage på gorilla-tracking, da tørsæsonen gør stierne mindre mudrede.

3 grunde til at besøge Uganda i februar:

  • Tørsæson med blå himmel, solskin og mindre regn
  • Nemt at spotte dyrene på safari i eksempelvis Queen Elizabeth Nationalpark
  • Godt tidspunkt til Gorilla-tracking, der er mindre fysisk hårdt, da stierne ikke er så mudrede

Se vores rejse til Uganda herunder:

Cuba – Cigarer og caribiske strande

Gammel mand sider med en stor cigar i Havanna i Cuba

Februar er midt i den cubanske tørsæson, hvorfor du får et dejligt vejr til at udforske Cubas unikke kultur, levende musik og farverige arkitektur.

De cubanske byer har en helt særlig charme. Udforsk de historiske gader i Havannas gamle bydel, se de farverige husfacader i UNESCO-byen Trinidad og prøv kræfter med salsa på et af landets mange dansesteder.

Landet er også særligt kendt for de cubanske cigarer, og faktisk har Cuba en hel festival dedikeret til tobakproduktet – Habano Cigar Festival. Den starter i slutningen af februar i Havanna.

Hvis du drømmer om at slappe af på de caribiske strande, finder du også det her. Cuba er nemlig hjemsted for fantastiske strande, f.eks. i Varadero eller på øen Cayo Santa María, hvor du kan nyde det azurblå hav med mange solrige timer i februar.

3 grunde til at besøge Cuba i februar:

  • Midt i tørsæsonen med masser af solskinstimer
  • Varme temperaturer med dejligt vejr til at slentre i de cubanske gader
  • Mulighed for at opleve Habano Cigar Festival i Havanna.

Se vores rejser til Cuba herunder:

Mexico – Svømmeture og sightseeing

Dejlig udsigt til strand og ruiner i Tulum

Der venter et væld af oplevelser forude, hvis du rejser til Mexico i februar.

Måneden ligger i Mexicos tørsæson og er en af årets tørreste måneder.

Vejrforholdene med det varme vejr og de mange solskinstimer gør det næsten til en nødvendighed at kombinere din rejse med en badeferie, f.eks. ved Playa del Carmen eller i Tulum. Vi kan også anbefale dig at udforske Mexicos mange fascinerende cenoter, hvor du kan blive kølet ned i de underjordiske vandhuller.

Landets mange historiske attraktioner byder dig også velkommen med blå himmel, f.eks. mayaruinen Chichen Itza, der er på UNESCO’s verdensarvsliste og må siges at være en af Mexicos største seværdigheder.

3 grunde til at besøge Mexico i februar:

  • Tørt vejr med dejlige temperaturer
  • Ideelt til badeferie og besøg i de mexicanske cenoter
  • Behageligt vejr til sightseeing

Se vores rejser til Mexico herunder:

Tanzania – Action på savannen

To geparder på udkig efter bytte

Tanzania er en af Afrikas mest populære safaridestinationer – og med god grund.

I februar er der gode muligheder for at se naturens barske, men fascinerende, liv udfolde sig. De mange gnuer på savannen i Serengeti kælver (indtil marts). De små unger er sårbare over for områdets rovdyr, og du kan derfor være heldig at se løver o.lign. jage på helt tæt hold.

Fuglelivet i Tanzania er også godt at opleve i februar. De bosiddende fugle bygger rede, mens mange fugle fra Europa og Nordafrika også migrerer til Tanzania mellem november og marts for at søge ly for vinterkulden.

3 grunde til at besøge Tanzania i februar:

  • Varme temperaturer og overvejende tørt vejr
  • Mulighed for at opleve de store rovdyr på jagt efter gnuernes unger
  • Rigt fugleliv med både bosiddende og migrerende fuglearter

Se vores rejser til Tanzania herunder:

Vietnam – Fascinerende natur og kultur

Charmerende gade i Hoi An i Vietnam

Tag på eventyr gennem Vietnams maleriske landskaber og opdag landets rige historie og kultur.

I februar er der tørsæson i hele Vietnam med klart vejr og behagelige, lune temperaturer. Februar er en del af de ”kolde” måneder i Vietnam, og selvom det kan blive lidt køligt i nord, f.eks. i Sapa, så er det generelt varme temperaturer, du kan opleve i Vietnam.

Oplev Centralvietnams smukke seværdigheder i bragende solskinsvejr, f.eks. kolonitidsbyen Hoi An, der charmerer med sin gamle bydel, der er på UNESCO’s verdensarvsliste. Eller glæd dig til at opleve Vietnams største by Ho Chi Minh Citys blanding af moderne højhuse og kolonitidsbygninger. Fuldend din rejse med en badeferie på de smukke strande i det sydlige Vietnam, f.eks. i Phan Thiet eller på øen Phu Quoc.

OBS: Det vietnamesiske nytår, Tet festival starter d. 29. januar i 2025, hvor lokale også rejser meget, og efterspørgsel på transport og hoteller stiger.

3 grunde til at besøge Vietnam i februar:

  • Mulighed for badeferie i Phan Thiet eller på øen Phu Quoc
  • Behagelige temperaturer, der ikke er for varme
  • Godt besøgstidspunkt med mildt vejr og lidt regn

Se vores rejser til Vietnam herunder:

Zanzibar – et tropisk paradis

Tropisk strand og strandstole på Zanzibar

Zanzibar er en populær afslutning på eksempelvis en safarirejse til Tanzania – og det forstår vi godt.

Februar er blandt årets varmeste måneder i Tanzania, og det er derfor oplagt at kombinere din safari med badeferie på Zanzibar, hvor de smukke strande byder dig varmt velkommen. Den perfekte tilflugt fra vinterkulden.

Zanzibar byder også på berigende oplevelser udover det azurblå hav. Besøg f.eks. den gamle by Stone Town, som er Zanzibars kulturelle hjerte med snørklede gader, lokale markeder, arabiske pladser og smukke moskéer. Den 14.-16. februar 2025 afholdes også den afrikanske musikfestival Sauti Za Busara, som kan opleves ved det gamle fort i Stone Town.

Hvis du endnu ikke er helt færdig med safarioplevelser, har Zanzibar også en nationalpark, du kan udforske. Jozani Chwaka Bay Nationalpark er levested for den meget sjældne røde colobusabe, som kun findes her.

3 grunde til at besøge Zanzibar i februar:

  • Varme temperaturer i tørsæsonen, som er perfekte til badeferie
  • Afrikansk musikfestival i Stone Town
  • Mulighed for at opleve Zanzibars unikke dyreliv

Se vores rejser til Zanzibar herunder:

Colombia – Farverige kolonitidsbyer

Kvinden sidder på gaden i La Candelaria i Bogotá i Colombia

Bjerge, ørkener, strande, jungle – Colombia har det hele, og februar er en fremragende måned at udforske landets mangfoldighed og varierede natur.  Det er tørsæson, og du kan forvente solrige dage med varmt vejr – afhængig af, hvor højt oppe du befinder dig.

I Andesbjergene finder du tre af Colombias spændende områder. Landets hovedstad Bogotá er en skøn blanding af moderne arkitektur og gamle kolonitidsbygninger, der emmer af historie. Byen ligger i Andesbjergene i 2.600 m.o.h. og byder på forårsagtige dagtemperaturer året rundt. I Medellín kan du opleve byens fascinerende forvandling fra narkokartellets hovedby til innovativ storby. Og i Kafferegionen kan du se smukke, frodige landskaber og få et indblik i kaffeproduktionen på en kaffefarm.

Februar er også et godt tidspunkt at trekke til den imponerende Lost City, som er bygget af Tayrona-folket omkring 800 e.Kr. På denne tid af året er stierne tørre, hvilket gør det nemmere at klare turen.

3 grunde til at besøge Colombia i februar:

  • Tørsæson med solrige dage
  • Behageligt klima til vandreture i regnskov eller bjerge
  • Godt tidspunkt at trekke Lost City, da stierne er tørre

Se vores rejser til Colombia herunder:

Laos – Asiens skjulte perle

Kuang Si-vandfaldet i Luang Prabang i Laos

Laos er en mindre besøgt destination i Asien end f.eks. Thailand og Vietnam, men ikke desto mindre en helt unik rejsedestination. Februar ligger midt i tørsæsonen, der generelt betyder mange solskinstimer og meget lidt nedbør.

I Laos kan du opleve eventyrlige landskaber og en imødekommende lokalbefolkning.

Udforsk den tidligere kongeby Luang Prabang, der er fyldt af franske kolonitidsbygninger med laotiske træk.

Du kan også nyde naturen på en sejltur ad Mekong-floden eller et besøg ved det smukke Kuang Si-vandfald.

Februar er et godt tidspunkt på året til at kombinere Laos med en rejse til Cambodia og Vietnam, der tilsammen udgør det tidligere Indokina. Både Cambodia og Vietnam har nemlig også tørsæson i februar.

3 grunde til at besøge Laos i februar:

  • Solrigt vejr med minimal nedbør og behageligt varme temperaturer
  • Dejligt vejr til at udforske charmerende Luang Prabang
  • Godt tidspunkt til at kombinere Laos med Cambodia og Vietnam

Se vores rejser til Laos herunder:

Kenya: Sceniske safarilandskaber

Grønne landskaber og elefant i Amboseli Nationalpark i Kenya

Kenya er en fantastisk safaridestination hele året, hvor du kan forvente en spændende blanding af enestående natur og det spændende afrikanske dyreliv.

Mange besøgende er glade for at rejse til Kenya i februar. Det er tørsæson, men du har stadig mulighed for at nyde de frodige landskaber efter regnsæsonen i november og december.

Det varme og tørre vejr gør, at der er færre steder hvorfra dyrene kan drikke vand. Derfor vil de samles om de få, der er, hvilket gør det nemmere for besøgende at spotte dem.

Der er også rig mulighed for at se Kenyas spændende fugleliv i februar. Vinteren i Europa gør nemlig, at fuglene migrerer sydpå og overvintrer under varmere himmelstrøg, og det gør de blandt andet i Kenya.

Sidst men ikke mindst byder Kenya på fantastisk badeferie på Diani Beach ved Mombasa. Her kan du slappe af på de kridhvide sandstrande eller snorkle ved det vidunderlige koralrev.

3 grunde til at besøge Kenya i februar:

  • Tørsæson, der gør det nemmere at spotte dyrelivet på savannen
  • Rigt fugleliv, da mange fugle overvintrer i Kenya
  • Lækker badeferie på Diani Beach ved Mombasa

Se vores rejser til Kenya herunder:

Thailand – Spændende kulturarv og smukke strande

Kvinder sejler på Cheow Lan Lake i Khao Sok Nationalpark i Thailand

Thailand er en drømmedestination året rundt. i februar er der tørsæson med varme temperaturer og solrige timer. Temperaturerne har endnu ikke nået deres absolutte højdepunkter, og derfor er februar varmt; men ikke for varmt!

Oplev bylivet i Bangkok eller Chiang Mai, udforsk Thailands kulturarv i et af landets mange smukke templer, nyd naturen i Khao Sok Nationalpark eller tag på ø-hop mellem de mange paradisiske øer i det sydlige Thailand.

I februar er der også en farveeksplosion af smukke blomster under Chiang Mai Flower Festival i det nordlige Thailand, hvor byen fyldes med Thailands mange fantastiske blomster.

3 grunde til at besøge Thailand i februar:

  • En af årets tørreste måneder
  • Godt tidspunkt til at tage på badeferie, f.eks. ø-hop mellem de thailandske øer
  • Mulighed for at opleve Chiang Mai Flower Festival

Se vores rejser til Thailand herunder:

Der er altså rig mulighed for at få opfyldt dine rejsedrømme i februar 2025.

Ved du endnu ikke, hvilken destination du skal vælge? Giv os et kald, så guider vi dig til den helt rigtige rejse.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende