TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerSeværdigheder i Thailand

Seværdigheder i Thailand

23.06.2024
Vis alle indlæg

Kvinde kigger på tempel i Bangkok, Thailand

Thailand er et skattekammer af oplevelser, der venter på at blive udforsket.

Men hvad skal man se i Thailand? Hvilke seværdigheder må du ikke gå glip af?

I Thailand kan du både opleve et fantastisk øhav, pulserende storbyer og helt fantastisk kultur.

Vi har samlet 15 seværdigheder, du kan opleve i Thailand.

Bangkok

Bangkok skyline med udsigt til skyskrabere og tempel

Bangkok, Thailands pulserende hovedstad, er en by, der aldrig sover.

Byen er kendt for sin blanding af moderne skyskrabere, historiske templer og livlige markeder, der tilbyder en unik oplevelse for alle besøgende. Her kan du bl.a. opleve ikoniske seværdigheder som kongepaladset Grand Palace, templerne Wat Phra Kaew og Wat Arun, samt det travle Chatuchak Weekend Market.

Med sin velsmagende streetfood og verdensberømte restauranter er Bangkok også et mekka for madelskere.

En rejse til Thailand er (næsten) ikke komplet uden et besøg i Bangkok, hvis kultur, historie og spændende seværdigheder er med til at gøre byen til en af de mest besøgte byer i verden.

Dødens jernbane og River Kwai

Dødens jernbane i Thailand
I Kanchanaburi, der ligger lidt nordvest for Bangkok, finder du to af Thailands historisk interessante steder: Dødens Jernbane og River Kwai.

Jernbanen, officielt kendt som Thailand-Burma Jernbanen, blev bygget under Anden Verdenskrig af krigsfanger og tvangsarbejdere, der arbejdede under brutale forhold, hvilket gav broen sit dystre navn. Besøgende kan udforske Hellfire Pass og Kanchanaburi War Cemetery for at lære mere om denne tragiske periode.

Ved River Kwai finder du den berømte bro, som blev udødeliggjort i filmen “Broen over floden Kwai”. Området tilbyder en kombination af historie og smukke landskaber, hvor du kan tage bådture, besøge museer og gå på opdagelse i fortidens begivenheder.

Khao Sok Nationalpark

Sejlbåd på Cheow Lan søen i Khao Sok, Thailand

Khao Sok Nationalpark er en af Thailands ældste og mest velbevarede nationalparker.

Parken, der ligger i Surat Thani-provinsen i det sydlige Thailand, byder på en unik kombination af regnskov, kalkstensklipper og floder.

Her kan besøgende tage på guidede vandreture, sejle på Cheow Lan-søen og opleve det rige dyreliv, som blandt andet inkluderer elefanter, tapirer og ca. 400 forskellige fuglearter.

Parken er et ideelt sted for naturelskere, der ønsker at udforske Thailands mangfoldige flora og fauna i betagende rammer.

Thailands templer

Det Hvide Tempel i Chiang Rai

Templer i Thailand, kendt som “wats,” spiller en central rolle i landets kultur og religion. Der er faktisk mere end 40.000 templer i Thailand, hvoraf 30.000 stadig er i brug den dag i dag.

Thailands templer varierer i stil og størrelse fra små landsbytempler til store, historiske komplekser.

Et af de mest kendte templer er Wat Phra Kaew i Bangkok, også kaldet Smaragdbuddhaens tempel. Det ligger i det storslåede kongepalads, Grand Palace, og er hjemsted for den berømte smaragdbuddha-statue.

Længere mod nord, i Chiang Mai, finder du Wat Phra That Doi Suthep, som ligger på en bjergtop og tilbyder en fantastisk udsigt over byen. Dette tempel er et vigtigt pilgrimssted og er kendt for sin gyldne stupa.

I Chiang Rai ligger Wat Rong Khun, eller Det Hvide Tempel. Templet blev bygget af den lokale kunstner Charlermchai Kositmchai i 1997 og har et eventyrligt udseende.

De thailandske øer

Overbliksbillede af små thailandske øer
Thailands øer er kendt for deres betagende strande, krystalklare vand og afslappede atmosfære.

Hver ø har sin egen unikke charme og tiltrækker forskellige typer af rejsende. Phuket, Thailands største ø, er kendt for sine livlige strandbyer; Koh Samui byder på smukke strande og mulighed for at opleve øens andre spændende seværdigheder, f.eks. Koh Samuis vartegn, Big Buddha-templet; og Koh Ngai er en lille ubeboet ø, hvor der er rigelig mulighed for at komme helt ned i gear.

Thailands øer tilbyder noget for enhver smag – også for dig der vil kombinere dit ø-eventyr med livlige byer eller blot vil nyde nogle stille dage i vandkanten.

Ayutthaya

Wat Phra Si Sanphet templet i Ayutthaya

Ayutthaya er en historisk by nord for Bangkok, som fra 1350 til 1767 var hovedstaden i det siamesiske kongerige.

Byen er kendt for sine imponerende ruiner og arkæologiske vidundere, der er samlet i Ayutthaya Historical Park, som er på UNESCOs verdensarvsliste.

Besøgende kan udforske gamle templer som Wat Mahathat, hvor det ikoniske Buddha-hoved er indlejret i trærødder og Wat Chaiwatthanaram med sine majestætiske tårne.

Ayutthaya tilbyder et fascinerende indblik i Thailands rige historie og kultur og er et must-see for historieentusiaster og kulturinteresserede.

Thailandsk mad

Pad Thai tilberedes ved streetfoodbod i Thailand

Thailandsk mad er kendt i hele verden for sin smagfulde og aromatiske blanding af sødt, surt, salt og krydret.

Et besøg er ikke fuldendt uden lidt fordybelse i den lokale madkultur, der er præget af friskhed og brugen af lokale ingredienser som f.eks. citrongræs, galangal, kokosmælk og forskellige krydderurter.

Traditionelle retter som Pad Thai, Tom Yum-suppe og grøn karry er elsket både lokalt og internationalt.

Street food er en vigtig del af madkulturen, og du kan finde en bred vifte af retter på de mange madmarkeder og gadeboder rundt om i landets byer.

Chiang Mai

Mand går op ad trapper ved Doi Suethep i Chiang Mai

Chiang Mai, beliggende i det bjergrige nordlige Thailand, er Thailands andenstørste by, og den er kendt for sin afslappede atmosfære og rige kulturelle arv.

Byen var Lannarigets anden hovedstad mellem 1296 og 1558, hvor byen faldt og blev overtaget af nabolandet Myanmar. Dog drog den siamesiske Kong Taksin Myanmar ud af Chiang Mai i 1774, og byen har siden været en del af Thailand. Der er derfor meget historie at gå på opdagelse i, når du besøger Chiang Mai.

Chiang Mai byder på nogle spændende seværdigheder og er bl.a. berømt for historiske templer som Wat Phra That Doi Suthep, der tilbyder en fantastisk udsigt over byen fra sin bjergtop, og Wat Chedi Luang, der ligger i hjertet af den gamle bydel.

Chiang Mai er også et centrum for traditionelle kunsthåndværk og markeder, herunder det populære natmarked og søndagsmarkedet, hvor du kan finde lokalt producerede varer og souvenirs.

Byen er et ideelt udgangspunkt for eventyr i naturen med muligheder for trekking, besøg i det spændende elefantreservat som Changchill og udforskning af nærliggende bjerglandsbyer.

Med sin blanding af traditionel kultur og smukke omgivelser er Chiang Mai en unik destination, der tiltrækker både kultur- og naturentusiaster.

Elefantreservatet ChangChill

Elefant ved ChangChill elefantreservat i Chiang Mai

ChangChill i Chiang Mai er et elefantreservat, der har fokus på den etiske dyreoplevelse.

Siden 2007 har reservatet fungeret som et fuldt ud elefantvenligt reservat med støtte fra World Animal Protection. Stedet er dedikeret til at give elefanterne et liv så tæt på deres naturlige tilstand som muligt.

I stedet for at ride på elefanterne eller se dem optræde, får besøgende mulighed for at observere dem på afstand i deres naturlige habitat.

ChangChill fokuserer på at lære besøgende om elefantadfærd og bevarelse gennem guidede ture og informativ formidling.

Thailands markeder

Flydende marked uden for Bangkok i Thailand

Markeder i Thailand er livlige og farverige steder, hvor både lokale og besøgende kan finde alt fra frisk frugt og grøntsager til tøj, håndværk og street food.

Chatuchak Weekend Market i Bangkok er f.eks. et af verdens største markeder med tusindvis af boder, der sælger en bred vifte af varer.

Du kan også opleve natmarkeder som Chiang Mai Night Bazaar, der er populære for deres unikke atmosfære og tilbyder et væld af mad, souvenirs og lokalt håndværk.

Flydende markeder, som Damnoen Saduak eller Tha Kha, der begge ligger knap 100 km vest for Bangkok, giver også en unik oplevelse, da de handlende sælger deres varer fra både på kanalerne.

Disse markeder er en stor del af den nationale kultur, der giver et autentisk indblik i det daglige liv i Thailand.

Chiang Rai

Den Gyldne Trekant i Chiang Rai
Chiang Rai, beliggende i det nordlige Thailand nord for Chiang Mai, er kendt for sine unikke templer og smukke omgivelser.

Byen blev grundlagt i 1262 af Kong Meng Rai, og det var den første hovedstad i Lannariget indtil 1296, hvor Chiang Mai blev hovedstad.

Byen er kendt for sine gudesmukke templer, f.eks. det førnævnte Hvide Tempel, Wat Rong Khun, som er kendt for sin moderne, eventyrlige arkitektur og detaljerede kunstværker, og Det Blå Tempel, Wat Rong Suea Ten, der har smukke blå nuancer og intrikate designs. Chiang Rai er også et knudepunkt, hvis du vil udforske Den Gyldne Trekant. Den Gyldne Trekant er der, hvor Thailand møder Laos og Myanmar, og byen tilbyder indblik i områdets historie og kultur.

Khao Yai Nationalpark

Haew Suwat vandfaldet i Khao Yai nationalpark, Thailand

Khao Yai Nationalpark er en af Thailands mest besøgte nationalparker, beliggende omkring 200 km nordøst for Bangkok.

Parken dækker et område på over 2.000 kvadratkilometer og byder på en varieret natur med tætte regnskove, græssletter og imponerende vandfald som Haew Narok og Haew Suwat.

Khao Yai er hjemsted for et rigt dyreliv, herunder elefanter, øgler, slanger, gibbonaber og mange forskellige fuglearter.

Besøgende kan nyde vandreture, dyrelivsobservationer og flotte udsigter fra flere udsigtspunkter. Parken er også kendt for sine mange vandrestier, hvilket gør det til en populær destination for naturelskere og eventyrere.

Sukhothai

Wat Mahathat templet i Thailand
Sukhothai er en af Thailands mest betydningsfulde historiske byer, og byen var den første hovedstad i det første uafhængige thailandske kongerige i det 13. århundrede.

Byens vigtigste attraktion er Sukhothai Historical Park, som er på UNESCO verdensarvsliste. Her kan besøgende udforske en række velbevarede ruiner, herunder majestætiske templer og buddhastatuer som Wat Mahathat og Wat Si Chum.

Sukhothai tilbyder derfor en unik mulighed for at dykke ned i Thailands tidlige historie og opleve den kulturelle arv på tæt hold.

Parken er også spredt over et stort område med smukke haver og søer, hvilket gør det ideelt til cykelture, hvis du ønsker en mere aktiv ferie.

Songkran Festival

Gylden Buddha sprøjtes med vand under Songkran festivalen i Thailand

Songkran Festival er Thailands traditionelle nytårsfest og finder sted hvert år fra d. 13. til d. 15. april.

Festivalen er kendt for sine livlige vandkampe, hvor både lokale og besøgende sprøjter vand på hinanden som et symbol på renselse og ny begyndelse.

Ud over vandkampene indebærer fejringen også religiøse ceremonier, hvor folk besøger templer for at bede og deltage i ritualer som at hælde vand over buddhastatuer og ældre slægtninge for at vise respekt.

Songkran er en festlig og farverig begivenhed, der markerer både glæde og kulturel tradition, og det er en unik oplevelse for alle, der besøger Thailand i denne periode.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende

Se vores rejser til Thailand herunder: