I november 2021 var Winnie på tur til Kenya og Tanzania. Mange har spurgt ind til, hvad man spiser, når man er på en af vores rejser. Her får du Winnies beretning.
Mad er godt! Men hvad spiser man egentlig i Østafrika?
Ja, de lokale starter typisk dagen med en fiske- eller kyllingesuppe, lidt chapati (fladbrød) og en kop te.
Senere spiser de yams og ugali – en slags smagsløs polenta. Er det en god dag får man måske fisk eller kylling. Og piripiri – swahiliord for chilli!
Men bare rolig. Der er en særlig mzungu-menu (mzungu er også swahili ord og betyder vel nærmest “fremmed”).
Til morgenmad er der æg med toast. Omelet, scrambled, kogte – alle slags æg – og masser af frisk frugt! Bananer, papaya, vandmelon, ananas, mango, passionsfrugt – saftigt, sødt og lækkert. Te/kaffe og masser af juice.
Frokosten varierer meget alt efter om det er madpakke på safari eller buffet på strandhotel.
Aftensmaden har flere ligheder uanset hvor man er.
Suppe. Man får ALTID suppe! Jeg har for sjov noteret alle de forskellige typer suppe, jeg har mødt de sidste 5 uger.
De første gange jeg var i Østafrika fattede jeg bare ikke det med den varme suppe i 35 graders varme. Men nu har jeg vænnet mig til det og kan nærmest ikke undvære det. Supperne er altid smagfulde, salte og helt sikkert lavet på friske og formodentlig økologiske råvarer.
Efter suppe følger hovedret. Hvis det er buffet, er der typisk et udvalg bestående at stegt kylling, en form for stuvning, kogte eller stegte grøntsager (næsten altid gulerødder, blomkål, rødløg og broccoli), kartofler og ris. Nogle gange kan man være heldig at få stegt spinat med hvidløg og er det virkelig eksotisk er der stegte grønne bananer, som smager fremragende! Uden at være vegetar, tror jeg bestemt heller ikke man går sulten fra bordet af den grund. Og nåå ja. Ved kysterne får man virkeligt lækkert seafood!
Der er altid dessert, men jeg må være ærlig og sige, at jeg ikke synes, det er deres speciale, så den springer jeg som oftest over 😉
Winnie,
TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende