TRYGHEDSGARANTI & SPAR 2.500 KR. PÅ UDVALGTE TANZANIA REJSER
89 93 43 89
Åbent i dag kl 10 - 14 | Se åbningstider
ForsideNyheder og rejseartiklerRejseberetning fra Brasilien: Ilha Grande – hvilken oplevelse!

Rejseberetning fra Brasilien: Ilha Grande – hvilken oplevelse!

06.10.2024
Vis alle indlæg

I juli 2024 besøgte Claus, vores CEO, Brasilien for første gang sammen med sin familie.  Et af deres højdepunkter var at besøge verdens største tropiske vådområde, Pantanal. Læs om den oplevelse her. Et andet højdepunkt var at besøge den smukke ø Ilha Grande, som du kan læse om nedenfor.

Claus og guiden på en strand på Ilha Grande

Min familie og jeg besøgte Ilha Grande-øen som en fantastisk afslutning på vores eventyr i Brasilien. Efter at have rejst rundt i Brasilien i 12 dage og set noget af Brasiliens utrolige natur, dyreliv, kultur og storbyliv, tog vi til Ilha Grande for en afslappende afslutning.

Ilha Grande-skilt

Og hvilken oplevelse det var!

Ilha Grande er et paradis. Øen ligger 2 timer med bil/båd fra Rio De Janeiro og tilbyder en unik oplevelse, hvor vi kunne kombinere badeferie, vandsport, vandreture med hygge i de små, charmerende byer, boutique-hoteller, god mad og smuk natur – og ikke mindst ekstremt venlige mennesker.

95 % af øen er uberørt og er simpelthen så smuk at opleve. På Ilha Grande er private biler ikke tilladt, så vi kom rundt på øen ved at vandre eller ved båd – de eneste muligheder, der er tilgængelige.

Ilha Grande har mere end 100 strande – mange af dem små, helt isolerede og kun tilgængelige med båd. Du kan ikke se dem alle på én ferie, men vi lejede en speedbåd for en dag og besøgte nogle af disse smukke strande, hvor vi kunne svømme, snorkle og bare nyde stilheden. Det var en fantastisk dag.

To kvinder slapper af på en båd på Ilha Grande

Vi vandrede gennem regnskoven fra den ene side af øen til den anden, hvor vi nåede til stranden Lopes Mendes – en af de smukkeste strande, jeg nogensinde har set. Klart turkis vand og en bred strand med palmer – den var ideel til et par timers afslapning og en lur i skyggen.

TourCompass CEO Claus på vandretur på Ilha Grande

På Ilha Grande er der ingen store hoteller eller resorter. Kun Pousadas, som de kaldes i Brasilien – små, hyggelige boutique-hoteller (3*-4*) typisk med 8-16 værelser med fantastiske udsigter over havet eller den vilde natur. Vi boede på Pousada Naturalia i hovedbyen Abraao – et hyggeligt og dejligt sted tæt på byens centrum og 100 meter fra stranden – men alligevel langt nok væk til at sikre stille og rolige nætter. Det kan klart anbefales.

Hvis du ønsker en perfekt afslutning på dit eventyr i Brasilien, kan et ophold på 3-4 dage på Ilha Grande varmt anbefales. Det er et besøg, du ikke vil fortryde.

Bedste hilsner
Claus

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende

Se vores rejser med Ilha Grande nedenfor: