TRYGHEDSGARANTI & SPAR 2.500 KR. PÅ UDVALGTE TANZANIA REJSER
89 93 43 89
Åbent i dag kl 10 - 14 | Se åbningstider
ForsideNyheder og rejseartiklerRejseberetning fra Cambodia: Cambodia er på top 3 over de bedste rejser vi har haft

Rejseberetning fra Cambodia: Cambodia er på top 3 over de bedste rejser vi har haft

26.02.2023
Vis alle indlæg

I sommeren 2022 rejste vores administrerende direktør, hans kone og deres 2 voksne døtre på vores rejse ”Cambodias Højdepunkter”, og det blev en rejse, de aldrig glemmer. Her kan du læse Claus’ beretning.

Det første vi møder ved ankomst, er de fantastiske cambodianere. Fra første færd møder vi imødekommende, glade og gæstfrie mennesker. Om det er immigrationsmyndighederne, personalet i lufthavnen eller vores guide – du mærker med det samme, at du er ankommet til et buddhistisk land, hvor venlighed og smil er dybt integreret i kulturen.

Vi starter rejsen i Siem Reap. En rigtig hyggelig by. Hoteller ligger centralt, og vi kan nemt gå til restauranter, caféer, parker og Kongepaladset.

En af turens absolutte højdepunkter får vi allerede dagen efter vores ankomst. Vi besøger tempelbyen Angkor, hvor højdepunktet er Angkor Wat. Fantastisk smukt og betagende. Man må forundres over dette kompleks kunne bygges for omkring 1.000 år siden. Ganske enkelt enestående.

Dagen efter besøger vi ”den flydende by”, Kampong Phelang ved Tonle Sap-søen. Her bor indbyggerne enten i huse på 10 meter stolper eller på tømmerflåder, så de kan følge med søens vandstand i både regn- og tørketid. Her er både købmandsbutikker, fiskehandlere, skole og læger i en by, som har tilpasset sig naturen, det er meget fascinerende.

Den sidste dag i Siem Reap var på egen hånd, og det fungerer godt. Her får vi mulighed for selv at udforske byen, og vi finder mange små, lokale butikker. Ikke ”turistfælder”, men hyggelige små butikker, som bl.a. sælger håndlavede tasker og smykker til rimelige priser.

Næste stop på rejsen er Kratie, som ligger i den østlige del af Cambodia ved Mekongfloden. En køretur på 6-7 timer, men vi nyder turen og indtrykkene af det frodige og grønne Cambodia undervejs. I Kratie bor vi 2 nætter på den lille ø Koh Trong i Mekongfloden. Du kan godt bo i Kratie by, men Koh Trong er helt sikkert stedet at bo. Vi cykler rundt på øen igennem rismarker og plantager. Indbyggerne på øen har en venlighed i særklasse, overalt møder vi venlige smilende lokale. Vi stopper undervejs, for at plante træer og er til lokal pomelo-smagning. Besøget på det lokale madmarked i Kratie, samt sejlturen på Mekongfloden for at se de sjældne Mekong-delfiner, var også helt specielt. For os er Kratie endnu et højdepunkt på rejsen.

Sidste stop på rundrejsen er Phnom Penh. Phnom Penh er i dag en asiatisk storby i rivende udvikling. Moderne bygninger, tæt trafik og mange internationale restauranter. En stor kontrast til de øvrige dele af Cambodia – men fascinerende og spændende. Byrundturen og sejltur på Mekong ved solnedgang er rigtig gode og meget spændende.

Det absolutte højdepunkt i Phnom Penh er dog besøget på S-21 museet og ”Killing Fields”. Et besøg som efterlader et meget stort indtryk hos os. Her får du et uhyggeligt og på samme tid meget lærerigt indblik i de grusomheder som ”De Røde Khmerer” begik mod deres egne landsmænd 1975-1979. S-21 var et af ca. 170 sikkerhedsfængsler som ”De Røde Khmerer” etablerede til tortur og drab under deres regime. S-21 var det største af disse fængsler, og mere end 18.000 mennesker blev tortureret og dræbt her. Kun 8 mennesker overlevede opholdet i S-21, og vi fik mulighed for at møde 2 af disse overlevende, idet de var på museet den dag, vi besøgte det.

En meget stærk og meget rørende oplevelse, som vi aldrig kommer til at glemme.

Vi slutter ferien af med strandferie på øen Koh Rong. Øen ligger 5-6 timer i bil fra Phnom Penh og derefter sejle 45 min. til Koh Rong – men det er turen værd. Koh Rong er en ”bounty”-ø med palmer og kridhvide strande. Det helt rigtige sted, hvis du bare vil slappe af ved stranden og nyde livet. Det er en perfekt afslutning på en meget oplevelsesrig rejse gennem Cambodia.

Vi har rejst en del efterhånden, og i vores familie er vi enige om, at rejsen til Cambodia ligger i vores personlige top-3, og jeg tror ikke, at det er sidste gang vi har besøgt Cambodia.

Jeg kan derfor varmt anbefale Cambodia som din næste rejsedestination!

Med venlig hilsen

Claus

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende