TRYGHEDSGARANTI & SPAR 2.500 KR. PÅ UDVALGTE TANZANIA REJSER
89 93 43 89
Åbent i dag kl 10 - 14 | Se åbningstider
ForsideNyheder og rejseartiklerKør selv i USA: Dette skal du være opmærksom på

Kør selv i USA: Dette skal du være opmærksom på

01.10.2024
Vis alle indlæg

White Domes Road i Valley of Fire State Park i USA

Når du rejser til USA, får du muligheden for at udleve en ægte amerikansk drøm.

En kør selv-rejse er en fremragende måde at opleve USA på, da køreturen i sig selv er en oplevelse.

Har du overvejet at sætte dig bag rattet og opleve de ikoniske veje?

I dette blogindlæg får du vores bedste råd til at køre selv i USA.

Ofte stillede spørgsmål om at køre i USA

Når du skal køre bil i USA, kan der opstå mange spørgsmål. Hvordan er færdselsreglerne? Hvilken side af vejen skal du køre i? Er der dyr på vejene?

Vi har besvaret de oftest stillede spørgsmål herunder.

Hvad er fordelen ved at køre selv?

Kvinde på roadtrip i Californien

En af de største fordele ved at køre selv er friheden.

Du bestemmer, hvornår du vil køre om morgenen, og du bestemmer, hvilke stop du vil lave undervejs på vej mod din destination. Du er altså selv med til at lave dit rejseprogram og kan inkludere seværdigheder, du gerne vil opleve.

Derudover er rejsen i sig selv en oplevelse. Når du kører på USA’s ikoniske veje, kan du opleve de smukkeste landskaber, mens du bevæger dig fra A til B.

Kan man køre i USA med et dansk kørekort?

Nej, i USA kan du typisk ikke køre udelukkende med dit danske kørekort.

Afhængigt af hvilken stat du skal køre i, kan det være, at staten kæver et internationalt kørekort (IDP).

Det internationale kørekort er påkrævet, så myndighederne i Amerika har en verificeret engelsk oversættelse af informationen på dit danske kørekort.

Dog skal du være opmærksom på, at du både skal medbringe dit danske og internationale kørekort, når du skal køre bil i USA.

I hvilken side af vejen kører man i USA?

Bil, der kører i højre side af vejen i Nevada, USA

I USA kører du i højre side ligesom herhjemme. Så i den forstand er der ikke nogen store overraskelser, når du skal køre på de amerikanske veje.

Hvor gammel skal man være for at køre i USA?

I USA kan du tage superviseret kørekort fra en alder af 14 år afhængigt af, hvilken stat du befinder dig i.

Dog skal du være minimum 21 år for at leje en bil i USA, og hvis du er i alderen 21 til 24 år, kan du opleve, at der kommer et forsikringstillæg på din leje. Derudover er det også kun tilladt for unge chauffører at køre i udvalgte bilkategorier.

Hvordan er vejene?

Generelt er vejforholdene gode i USA.

I USA finder du ofte lange, lige hoved- eller motorveje, der dagligt transporterer mange mennesker mellem byerne. Både rejsende og lokale bruger ofte vejene, så det er nødvendigt, at vejkvaliteten og vejnettet er godt.

Når du tager på et roadtrip i USA, vil rejsen dog ofte inkludere nogle udflugter eller rejsedage, hvor du kommer til at køre på mindre befærdede veje, hvor du (også) skal være opmærksom på hastigheden og vejrforholdene.

Når det er sagt, er det dog ikke noget problem at køre på vejene i Amerika.

Har jeg brug for en GPS?

Bil kører efter GPS i Monument Valley i USA

En GPS kan være din bedste ven, når du skal finde vej fra A til B med afstikkere undervejs. Udover at vise dig de bedste ruter, kan en GPS også være behjælpelig med at finde tankstationer, restauranter m.m.

Dog skal du være opmærksom på, at en GPS ikke er inkluderet i billejen. Du kan derfor enten bestille GPS, når du bestiller rejsen. Alternativt, hvis ikke dit mobilabonnement dækker USA, kan du købe et eSIM-kort inden ankomst eller et amerikansk SIM-kort, når du ankommer. Derved kan du bruge forskellige navigationstjenester, f.eks. Google Maps, når du er på farten.

På mange GPS-apps er det også muligt at downloade områder, så du kan bruge kortet, selv når du kører steder, hvor der er dårlig dækning. Hvis du hverken har data eller GPS, kan du i stedet logge på Wi-Fi, f.eks. på dit hotel, og downloade kort til offline brug, f.eks. på Google Maps.

Hvor hurtigt må jeg køre i USA?

Vejskilt med fartgrænse på vej i Californien

Hvor hurtigt du må køre i USA afhænger af, hvilken stat du kører i, samt hvor, f.eks. om du kører i by, hovedveje eller motorveje.

I USA regnes distancer i mil og ikke kilometer.

Som tommelfingerregel skal du køre mellem 45 og 70 mil/timen på motorvejene. På firesporede hovedveje må du køre 65 mil/timen, mens alle andre hovedveje har en begrænsning på 55 mil/timen.

Du skal dog være opmærksom på, at hastighedsgrænser varierer fra stat til stat. Her kan du opleve, at der er forskellige hastighedsgrænser for byområder og motorveje sammenlignet med andre stater. Så følg skiltene nøje.

Er der andre regler, jeg skal være opmærksom på?

I de fleste stater må du dreje til højre ved rødt lys efter at have stoppet og sikret, at vejen er fri, medmindre det er forbudt ved skiltning.

I Amerika må man overhale fra begge sider, hvis vejen har mere end et spor. Du skal derfor orientere dig til begge sider, når du skifter vognbane.

Promillegrænsen for kørsel er generelt 0,08% i de fleste stater. Nogle stater har strengere grænser for nye bilister eller erhvervschauffører, og der er nultolerance for mindreårige (under 21 år).

Hvor kan jeg tanke min bil?

Gammel tankstation på en øde vej i USA

Der vil være tankstationer langs de fleste store veje i Amerika.

Dog vil du også til tider køre på lange strækninger, hvor du ikke har mulighed for at tanke bilen. Derfor anbefaler vi, at du fylder din bil godt op, og at du sørger for at have vand og snacks med, hvis du ved, at du skal køre langt.

På de fleste tankstationer vil der være selvbetjening, så du kan tanke din bil op døgnet rundt. Dog vil du ofte skulle betale inde på tankstationen og altså ikke ved selve automaten.

På hjemmesiden Gasprices kan du holde øje med de opdaterede priser på brændstof i USA.

Hvor kan jeg parkere?

I USA må du parkere i markerede båse og på byveje, medmindre andet er markeret.

Undgå at parkere foran brandhaner, indkørsler, ved røde og gule kantsten eller steder med handicapparkering uden tilladelse.

Er der dyr på vejene?

Skilt på vejen, der advarer mod bjørne på vejen

Når du kører i nationalparker eller større naturområder, kan du opleve at der er dyr på og omkring vejene ligesom derhjemme. Når du kører i disse områder, vil du derfor ofte opleve, at der er skiltning med, hvilke dyr der oftest færdes i området.

Den bedste måde at undgå en kollision med et dyr er, at du altid orienterer dig grundigt, holder øje med skilte, der advarer om dyr i området, og at du eventuelt sætter farten ned, når du kører i et område med mange dyr.

Vil du køre selv i USA?

Har du også en drøm om at opleve Amerika i dit eget tempo og med friheden til at opleve seværdigheder udenfor den fastlagte rute?

På de fleste af vores rejser til USA har du mulighed for at cruise på ikoniske hovedveje og opleve friheden ved at køre selv.

Er du klar til at komme på eventyr bag rattet?

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende

Se vores rejser med kør selv i USA: