TRYGHEDSGARANTI & SPAR 2.500 KR. PÅ UDVALGTE TANZANIA REJSER
89 93 43 89
Åbent i dag kl 10 - 16 | Se åbningstider

Jul i Thailand

20.10.2024
Vis alle indlæg

Kvinde går på stranden i Thailand med nissehue på

Hold jul i Thailand og få mulighed for at bytte sne og kulde ud med sol og varme.

Hvis du drømmer om en tropisk juleferie, er Thailand et rigtig godt valg.

Læs med herunder og find ud af, hvorfor Thailand er en populær juledestination og hvad du skal opleve, hvis du vælger at holde jul i Thailand.

Hvorfor skal du holde juleferie i Thailand?

Der er mange grunde til, at Thailand er en fantastisk rejsedestination i julen.

Vejret i Thailand er generelt varmt året rundt med tørtid og regntid på forskellige tidspunkter i løbet af året. Men i december og januar er det tørsæson i det meste af landet. Temperaturerne er varme og der er mange solskinstimer, hvilket er med til at gøre månederne blandt de mest populære at besøge Thailand.

En rejse til Thailand i julen er altså ideel for dig, der drømmer om at bytte den europæiske vinterkulde ud med tropisk varme i både december og januar.

Hvordan fejrer de jul i Thailand?

Juledekorationer på sky train i Bangkok

Og hvad kan du så forvente, når du vælger at tage til Thailand i julen?

Julen er nemlig ikke en traditionel højtid i Thailand, da størstedelen af befolkningen er buddhister. Men eftersom den europæiske juleferie er højsæson for turisme i Thailand, vil du alligevel støde på nogle velkendte juletraditioner.

På nogle af de populære rejsemål, f.eks. på thailandske øer som Phuket eller Koh Samui, vil hoteller typisk pynte op og fejre juleaften med middage eller fester. I store byer, f.eks. i Bangkok, vil der også være julepynt at se på gaderne. Mange hoteller serverer europæisk julemad, men du kan også udforske de lokale thailandske retter på markeder og restauranter.

Der er altså ingen grund til at frygte, at du ikke kan komme i julestemning, hvis du vælger at fejre jul i Thailand.

Hvad så med nytåret?

Er du i Thailand over nytår, kan du mange steder opleve store festligheder med fyrværkeri og nytårs-nedtællinger. Selvom den største nytårsfejring for det thailandske folk er det thailandske nytår, Songkran, der finder sted i april, fejres d. 31. december også med glæde over hele landet.

Chiang Mai er et særligt populært sted at fejre nytåret i Thailand, og ved Tae Phae Gate, som er en historisk byport i den gamle bydel, slipper thaierne lysende lanterner op i nattehimlen, når klokken slår midnat.

Hvad skal du opleve i Thailand i julen?

Mand står foran Wat Arun i Thailand ved solnedgang

Der er utallige fantastiske steder i Thailand, som hver især tilbyder noget særligt året rundt – også i julemåneden. Uanset om du er til afslappende strandliv, livlige byer eller smuk natur, er der noget for dig.

Her kan du se nogle bud på, hvad du (også) kan opleve i Thailand i julen.

Historiske og kulturelle seværdigheder

Du kan også bruge julen på at dykke ned i Thailands spændende og rige historie og kulturarv.

Foruden de utallige smukke templer, du finder i de større byer som Bangkok og Chiang Mai, så er der også nogle deciderede historiske byer, der er værd at udforske, f.eks. Ayutthaya eller Sukhothai, der begge byder på flere hundrede år gamle tempelruiner, der er en del af UNESCOs verdensarvsliste.

Byen Chanthaburi giver også indblik i den thailandske historie med sit historiske centrum, den gotiske katedral og traditionelle, lokale levevis.

Storbyliv

Hvis du vil overvældes af den søde julestemning, kan du med fordel bruge din juleferie i Thailands pulserende hovedstad, Bangkok.

Bangkok er blandt andet kendt for sine gigantiske shoppingcentre, som hver jul forvandles til et hav af blinkende lys og overdådige juledekorationer.

I Bangkok kan du også opleve nogle af byens spektakulære julemarkeder, hvor du kan købe alverdens juleting eller få et glimt af julemanden.

Julen er generelt en festlig højtid i storbyen, hvor der vil være mange festlige events at besøge. Der findes også flere kristne kirker i Thailand, der pynter op og afholder julehøjmesser, som kan være en højtidelig oplevelse at deltage i.

Naturoplevelser og nationalparker

Mand på bro i Khao Yai Nationalpark

Thailand byder på mange fantastiske nationalparker, og det tørre, varme vejr i december og januar er helt ideelt til at få unikke naturoplevelser og komme helt tæt på den thailandske natur.

Khao Sok Nationalpark i det sydlige Thailand byder på imponerende kalkstensklipper, frodig regnskov og den smaragdgrønne sø Cheow Lan, der indbyder til sejlture.

I nationalparken Khao Yai, der ligger nordøst for Bangkok, finder du grønklædte bjerge, betagende vandfald og et fantastisk dyreliv med elefanter, aber og mange forskellige fuglearter.

Du kan også opleve den fascinerende flod River Kwai med overnatning på et tømmerflådehotel, et flotel, eller kano- og raftingture.

Strande og øer

Drømmer du om en tropisk juleferie med afslapning øverst på dagsordenen, er Thailand det rette sted for dig.

Tag på ø-hop i Thailand og nyd de kridhvide sandstrande på øer som f.eks. Koh Kood og Koh Chang, eller lad dig betage af de smukke kalkstensformationer ved Krabi og de omkringliggende øer Koh Lanta eller Koh Ngai.

Du kan også udforske Thailands største ø, Phuket, der byder på et væld af aktiviteter i den smukke natur.

Er du klar til at rejse til Thailand i julen?

Par går på stranden på øen Koh Ngai i Thailand

Uanset hvilken destination du vælger, vil en juleferie i Thailand give dig muligheden for at fejre højtiden på en oplevelsesrig og spændende måde.

Hold jul i Thailand og få lidt af det hele: sol og varme, afslapning på smukke strande og et strejf af klassisk julestemning.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende

Se vores rejser til Thailand herunder: