TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
89 93 43 89
Åbent i dag kl 10 - 16 | Se åbningstider
ForsideNyheder og rejseartikler7 japanske retter du skal smage

7 japanske retter du skal smage

20.04.2018
Vis alle indlæg

Okonomiyaki

Sushi er måske det første, du tænker på, når du tænker japansk mad, og det er også en udsøgt spise i Japan.

Men det japanske køkken er mere varieret end du måske aner. Det japanske køkken er baseret på friske råvarer, og ingredienserne er alt fra grøntsager til fisk og mange forskellige typer kød.

Vi har samlet 7 forskellige japanske retter herunder, du bare må prøve, når turen går til det enestående Japan.

Ramen – ラーメン

Ramen

Ramen kan meget vel være Japans svar på en af Vietnams klassiske retter Pho. Den traditionelle ret kan købes på så godt som alle gader i Japan.

Nudelsuppen, der har tynde nudler lavet på hvede, laves ofte på kyllingebouillon og serveres med kød eller fisk, grøntsager og et kogt soyamarineret æg. Grøntsagerne i suppen er f.eks. svampe, bønnespirer og løg.

Ramen serveres i mange udgaver. Shoyu-udgaven er en variant med soyasauce og den mest almindelige.

Ramen er Japan i suppeform.

NB: Når du spiser nudelsupperetter, skal der slubres. Og du kan næsten finde nudelsupperestauranterne med ørene!

Sushi – すし, 寿司, 鮨

Sushi

Du skal uden tvivl også prøve sushi, når du er i Japan.

Sushi er en udsøgt og delikat himmelsk mundfuld, der kommer i et hav af varianter.

Kort fortalt er det rå fisk eller skaldyr med ris kombineret med forskellige toppings, grønt og tang. Du kan f.eks. få sushi med laks, krabbe, rejer, tun og meget, meget mere.

De små kunstværker, som hvert eneste sushistykke er, er et mesterværk. Faktisk tager det 8 år at blive sushikok, og hele 3 år går der, før man kan koge sushirisene til perfektion.

Tempura – 天ぷら eller 天麩羅

Tempura

Tempura er det bedste fra frituregryden. Tempura er grøntsager og fisk svøbt i en perfekt og let dej og fuldendes i frituregryden i sesam- eller rapsolie. Vupti: en yderst lækker og syndig ret er klar til at blive spist.

Tempura serveres eksempelvis med ris, soyasovs eller tentsuyu, der er en tempuradip.

Prøv en restaurant der er specialiseret i at lave tempura – det er lidt en lille bis af paradis i hver eneste mundfuld.

Dumplings/Gyoza – 餃子 (ぎょうざ)

Dumplings

Gyoza, eller dumplings, er små saftige dejpakker med krabbe, svinekød, oksekød, kylling eller grøntsager.

De lækre kød- eller grønsagsfyldte pakker dyppes i soya, chiliolie eller andre lækre saucer.

Japanerne spiser ofte dumplings som snack, men også som hovedmåltid. Og de lækre appetitvækkende pakker er ovenikøbet til at betale.

Okonomiyaki – お好み焼き

Hiroshima okonomiyaki

Over hele Japan kan du få okonomiyaki, men retten er mest populær i vest. Prøv den f.eks. i byerne Hiroshima eller Osaka, hvor de har deres helt unikke bud på denne flade ret.

Okonomiyaki består af noget der minder om et fladt stykke brød med forskellige ingredienser ovenpå. Det kan f.eks. være ost, wasabi, grøntsager, kød eller fisk.

Men retten er meget egnsbestemt, så du kan få mange forskellige typer. I Hiroshima laves der eksempelvis en okonomiyaki med stegte sobanudler.

Hvis du har mod på at lave din egen okonomiyaki, er der mulighed for det på flere restauranter.

Yakitori – 焼き鳥

yakitori

Retten er baseret på kylling i alskens afskygninger (eks. skind, lever, lår), marineret i f.eks. soyasauce og tilberedt over kul.

Hvis du vil prøve yakitori, skal nu unde sig selv at tage på de såkaldte yakitori-ya-restauranter, der er specialiseret i netop denne ret. Du kan få retten til billige penge, men også opleve toprestauranter, der serverer retten til høje priser.

Du kan prøve forskellige varianter af retten, f.eks. Negima, der er lavet på kød af kyllingelår og porrer; reba, der er kyllingelever eller tsukune, kødboller af kylling, krydderier, grøntsager og æg.

Sukiyaki -すき焼き

Sukiyaki

Sukiyaki er en hotpot-ret. Den kommer ofte ind på bordet i utilberedt tilstand, og koger færdigt på bordet i en støbejerngryde.

Retten tilberedes på den måde, at det tyndtskårne oksekød brunes af i gryden inden bouillonen, der hedder warishita, er baseret på sød og saltet soyasauce, og resten af ingredienserne tilføjes.

Ingredienserne varierer fra egn til egn, men ingredienserne i en Sukiyaki er f.eks. tofu, grøntsager og shiitakesvampe. Nogle steder kan du også få retten, hvor der er æg i saucen.

Vil du gerne have en kulinarisk Japan-oplevelse?

Er dit mundvand begyndt at løbe, og må du bare prøve nogle af alle de fortræffelige, smagfulde og udsøgte retter det japanske køkken har at byde på? Så er det bare med at komme af sted!

Tag et kig på vores rejser til Japan, og kontakt endelig vores rejsekonsulenter, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp til at vælge den helt rigtige tur. Få også vores anbefalinger til japanske desserter.

Velbekomme!

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende