TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerHvornår er det bedst at rejse til Ecuador?

Hvornår er det bedst at rejse til Ecuador?

21.07.2024
Vis alle indlæg

Kvinde sidder på kanten af kratersøen Quilotoa i Ecuador.

På en rejse til Ecuador kan du se frem til enestående oplevelser med storslåede bjerge, frodige regnskove og et helt unikt dyreliv.

Men hvornår skal du besøge det magiske land i Latinamerika?

Vi hjælper dig med at finde det helt rigtige tidspunkt at besøge Ecuador!

Klimaet i Ecuador

Skyline i Quito, hovedstaden i Ecuador.

Ecuador ligger lige på ækvator, hvilket betyder, at landet oplever lille variation i dagslængde i løbet af året med cirka 12 timers dagslys hver dag. Det konstante sollys er afgørende for landets ækvatoriale klima, som er karakteriseret ved en stabil temperatur året rundt.

I forhold til andre sydamerikanske lande er Ecuador et forholdsvis lille land. På trods af sin lille størrelse har landet dog store regionale forskelle i klimaet, da vejr og klima varierer alt efter om du er ved kysten, i bjergene eller på Galapagosøerne.

Vi skelner derfor mellem følgende regioner i Ecuador:

  • Andesbjergene
  • Amazonas
  • Stillehavskysten
  • Galapagosøerne

Andesbjergene

Blå himmel ved Cotopaxi-vulkanen i Ecuador.

I de ecuadorianske Andesbjerge finder du bl.a. Ecuadors hovedstad Quito og Cotopaxi-vulkanen.

Andesbjergene tilbyder en smuk kombination af bjerglandskaber, farverige markeder og byer med arkitektoniske perler fra den spanske kolonitid, f.eks. i Quito. Klimaet i denne region er bemærkelsesværdigt på grund af sin såkaldte evige forårstilstand. Temperaturerne er forholdsvis konstante året rundt med gennemsnitlige dagtemperaturer, der sjældent overstiger 21°C, og nætter, der til tider kan blive kølige.

Sæsonerne i Andesbjergene kan inddeles i en tør- og en regnsæson:

  • Regnsæsonen ligger fra oktober til maj
  • Tørsæsonen ligger fra juni til september

I tørsæsonen kan du forvente solrige og lune, forårsagtige dage, men med risiko for lidt regn, hvor regnsæsonen forventeligt har mere nedbør. Året rundt vil der oftest være sol om morgenen, hvorefter skyerne samler sig i bjergene og falder som regn om eftermiddagen.

Hvornår er det bedst at besøge Andesbjergene?

Andesbjergene er fantastiske at besøge året rundt.

De fleste foretrækker at besøge Andesbjergene i tørsæsonen mellem juni og september. I disse måneder er vejret mere tørt og klart, hvilket giver gode betingelser for at opleve seværdigheder som f.eks. Cotopaxi-vulkanen.

Amazonas

Frodige omgivelser i Tena i Amazonas i Ecuador.

Amazonasregionen i Ecuador er en frodig og biologisk mangfoldig del af landet, der tilbyder uforglemmelige eventyr i hjertet af regnskoven. Klimaet her er varmt og fugtigt, og der forekommer meget nedbør året rundt.

De gennemsnitlige dagtemperaturer falder sjældent under 29°C, hvilket skaber et ideelt miljø for regnskoves rige biodiversitet.

Da det regner året rundt i Amazonas, skelner vi ikke mellem en decideret regn- og tørsæson. Dog har der i perioden fra juli til september historisk set været mindst nedbør i løbet året.

Hvornår er det bedst at besøge Amazonas?

Det er fantastisk at opleve Amazonas hele året. Hvis du ønsker at opleve mindst muligt nedbør, kan du rejse til Amazonas i perioden juli til september. Dog skal du være forberedt på regn året rundt.

Stillehavskysten

Charmerende gade i Guayaquil ved Stillehavskysten i Ecuador

Stillehavskysten, eller “La Costa”, i Ecuador er kendt for sine varme temperaturer, brede sandstrande og livlige kystbyer. Regionen tilbyder masser af sol og en spændende indsigt i Ecuadors kulturelle mangfoldighed.

Kystregionen byder på et varmt og fugtigt klima med høje gennemsnitlige dagtemperaturer på mindst 29°C året rundt.

Der er en tydelig forskel mellem tør- og regnsæsonen:

  • Regnsæsonen ligger fra januar til april
  • Tørsæsonen ligger fra maj til december

I tørsæsonen kan du forvente cirka samme temperaturer som i regnsæsonen, men i midten af tørsæsonen er det meget usandsynligt, at du vil opleve nedbør. Regnsæsonen byder på frodigere landskaber, men også højere luftfugtighed og hyppige regnskyl.

Hvornår er det bedst at besøge Stillehavskysten?

Ligesom Ecuadors øvrige regioner byder Stillehavskysten på spændende oplevelser året rundt.

De fleste foretrækker at besøge den ecuadorianske stillehavskyst i tørsæsonen, hvor solskinsdage gør det ideelt at udforske de brostensbelagte gader i eksempelvis Guayaquil. Dette er også en fremragende tid til at udforske kystbyernes markeder og restauranter i tørvejr.

Galapagosøerne

To sæler tager en lur på stranden på Galapagosøerne i Ecuador.

Galapagosøerne, der ligger ca. 1.000 km fra fastlandet i Ecuador, er hjemsted for fascinerende natur og dyreliv både over og under havoverfladen.

Øerne har et noget anderledes klima end på fastlandet. De påvirkes nemlig af Humboldt-strømmen, som bl.a. har betydning for vandtemperatur og sigtbarhed i vandet omkring øerne.

Øerne har to definerede sæsoner; en regn- og en tørsæson.

  • Regnsæsonen ligger fra januar til juni (den varme og våde sæson)
  • Tørsæsonen ligger fra juli til december (den ”køligere”, tørre sæson)

Regnsæsonen byder på årets varmeste vejr, daglig regn, varmere vandtemperaturer og bedre sigtbarhed i vandet, og perioden er det mest populære tidspunkt at besøge Galapagosøerne på.

Tørsæsonen byder på solrigt vejr, mindre regn og køligere vejr og vandtemperaturer. Derudover kan den såkaldte Garúa-tåge være til stede i højlandet på øerne.

Hvornår er det bedst at besøge Galapagosøerne?

Der er ikke noget dårligt tidspunkt at rejse til Galapagos, og du kan opleve øernes spektakulære dyreliv året rundt.

Modsat Ecuadors fastland foretrækker de fleste at rejse til Galapagosøerne i regnsæsonen mellem januar og juni. I disse måneder er vandet roligere og varmere, hvilket er ideelt, hvis du drømmer om at snorkle.

Du kan læse mere om Galapagosøernes vejr og dyreliv måned for måned her.

Så hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Ecuador?

To kvinder går i bjergene nær Quito.

Der findes ikke noget dårligt tidspunkt at rejse til Ecuador. Det afhænger i høj grad af, hvad du ønsker at opleve.

Hvis du drømmer om at opleve Ecuador, når der er mindst risiko for regn, anbefaler vi, at du rejser mellem juni og september. I disse måneder er det tørsæson i hele landet, og der har historisk set været mindst nedbør i disse måneder.

Galapagosøerne har også noget at byde på året rundt. Hvis du vil opleve Galapagosøerne, når vejret er ”bedst”, skal du rejse i øernes regnsæson, dvs. mellem januar og juni. I disse måneder er der godt nok mest regn, men til gengæld er der også varmere vandtemperaturer og bedre sigtbarhed under vandet.

Uanset hvornår du vælger at rejse til Ecuador, venter der dig uforglemmelige oplevelser. Planlæg din rejse, så det falder sammen med den sæson, der passer bedst til det, du vil have ud af din rejse.

Er du i tvivl?

Er du i tvivl om, hvornår det er bedst at rejse til Ecuador og besøge de smukke ecuadorianske landskaber?

Vi sidder klar til at hjælpe dig med at finde det helt rigtige tidspunkt.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende 

Se vores rejser til Ecuador herunder: